Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat vineri, la Neptun, introducerea de către Guvern a contului separat pentru plata TVA şi majorarea supraaccizei pe combustibili, numindu-l pe premierul Mihai Tudose ”tâlharul Terente care s-a mutat din bălţile Brăilei la Palatul Victoria”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Tâlharul Terente s-a mutat din bălţile Brăilei la Palatul Victoria şi în loc să-I jefuiască pe trecătorii din Brăila, îi jefuieşte pe toţi românii. Încă de la instalare, Guvernul Tudose nu face altceva decât să inventeze noi acte normative prin care să ia încă o piele de pe românii care muncesc. Iată că, în ciuda opoziţiei vehemente a mediului de afaceri, în ciuda opoziţiei noastre, a PNL, extrem de raţională şi cu argumente, Guvernul a emis două acte normative care vor genera efecte extrem de grave în economie”, a declarat Ludovic Orban la Neptun, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al partidului.

El a reiterat faptul că PNL este categoric împotriva introducerii contului special pentru plata TVA şi a explicat că singura ţară din Europa în care este aplicată această măsură este Italia, dar ea este aplicată numai pentru companiile care au contracte cu statul, nu pentru alte categorii de companii.

”Iată că devenim prima ţară în care se face un experiment pe mediul de afaceri prin introducerea unui sistem de plată a TVA care creează grave prejudicii companiilor şi care va fi exact cum a fost impozitul pe bacşiş inventat de Guvernul Ponta. Va fi un sistem neaplicabil, care din păcate, dacă PSD persistă în această intenţie criminală, va genera efecte extrem de grave în economie, (…) nu va reuşi să crească încasările la TVA şi nu va face altceva decât să-I penalizeze pe bunii platnici şi nu-I va afecta în niciun fel pe rău-platnicii care au făcut evaziune pe TVA”, a mai declarat Orban.

Liderul PNL a avertizat că parlamentarii liberali vor ataca la Curtea Constituţională legea de aprobare a ordonanţei privind introducerea contului separat pentru plata TVA.

În ceea ce priveşte supraacciza pe combustibili, Ludovic Orban a atras atenţia că, încă înainte de a intra în vigoare, deja se simte în preţul la pompă.

”Să dai declaraţii că creşterea accizei la combustibil nu va afecta preţul la pompă sau că nu va afecta economia arată un analfabetism economic de neacceptat pentru nişte oameni care vor să guverneze România”, a acuzat liderul PNL.

El a spus că efectele creşterii accizei vor fi foarte grave, nu vor afecta numai cetăţeanul căruia îi va creşte costul de transport cu maşina proprie, va afecta economia în ansamblu prin creşterea costurilor de transport pentru toate produsele, se va simţi în creşterea preţurilor la toate produsele.

”Acest lucru va duce la erodarea puterii de cumpărare a populaţiei, va duce la creşterea inflaţiei şi lucrul acesta este deja dovedit că va duce la creşterea inflaţiei pentru că Banca Naţională a revizuit inflaţia pentru anul în curs de la 1,4% la 1,9%”, a conchis liderul PNL. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.