Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS) califică drept ”derapaj deosebit de grav” situaţia înregistrată la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bihor, unde doi pacienţi imobilizaţi au fost aduşi pe targă pentru o adeverinţă, şi anunţă că s-a dispus trimiterea corpului de control. De asemenea, s-a demarat şi o anchetă administrativă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de către reprezentanţii MS, ministrul Florian Bodog a cerut demararea unei anchete administrative la CJAS Bihor prin care să se stabilească adevărul şi să identifice persoanele vinovate.

”Cercetarea administrativă este un demers legal şi absolut necesar pentru a face lumină în acest caz, câtă vreme sunt implicate persoane cu statutul de funcţionar public”, se arată în comunicat.

Ministrul Sănătăţii cere ca ancheta să se desfăşoare cât mai repede, iar concluziile  să fie prezentate autorităţilor ”în vederea identificării şi sancţionării tuturor vinovaţilor”.

”Considerăm că derapajul înregistrat la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bihor este unul deosebit de grav. Ca urmare, ministrul Sănătăţii a dispus trimiterea inspectorilor din Corpul de control al MS în colaborare cu Direcţia generală monitorizare control şi antifraudă CNAS la CAS Bihor”, se mai arată în comunicat.

Această echipă mixtă de anchetă va efectua cercetări extinse la CAS Bihor, activitatea sa desfăşurându-se în paralel cu ancheta administrativă.

”Ministrul Sănătăţii îşi exprimă dezaprobarea totală faţă de astfel de fapte şi îndeamnă toţi lucrătorii din domeniul Sănătăţii să îşi desfăşoare activitatea zilnică demonstrând cea mai mare consideraţie posibilă faţă de nevoile persoanelor pe care le sprijină”, mai transmit reprezentanţii MS.

Premierul Mihai Tudose i-a cerut, miercuri, ministrului Sănătăţii să demită responsabilii pentru situaţia de la Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate Bihor, unde doi pacienţi, imobilizaţi la pat, au fost duşi pe targă la ghişeele instituţiei pentru că adeverinţele care le atestă calitatea de asigurat, de care au nevoie, se eliberează doar personal sau cu procură notarială.

Potrivit Digi24 care a prezentat cazul, miercuri dimineaţă, cei doi pacienţi au fost aduşi cu autoturisme, de la 40 de kilometri distanţă.

Bărbatul care îi îngrijeşte pe cei doi a spus că a solicitat o ambulanţă pentru transportul pacienţilor, dar a fost refuzat.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.