Câteva sute de angajaţi ai Şantierului Naval "Damen" din Galaţi au declanşat, marţi, un protest spontan, muncitorii afirmând că sunt nemulţumiţi de nivelul salariilor, dar şi de condiţiile de muncă, în timp ce reprezentanţii companiei nu doresc deocamdată să comenteze situaţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Angajaţii care refuză să mai muncească s-au strâns, marţi, în faţa sediului administrativ al şantierului.

Liderul de sindicat din Şantierul Naval "Damen" Galaţi, Pavel Stelian, a declarat, pentru News.ro, că nemulţumirile muncitorilor sunt legate de salarii, iar protestul este unul spontan.

"E o acţiune spontană care pornit din cauza nivelului salariilor. Salariul mediu brut la noi este de 3.200 de lei, dar la firmele subcontractoare de 4.000 de lei şi e normal că oamenii din şantier să fie nemulţumiţi. Mâine (miercuri – n.r) este aşteptat preşedintele Consiliului de Administraţie pentru negocieri. Oamenii sunt decişi să protesteze în continuare", a spus Pavel Stelian.

Reprezentanţii companiei au transmis că nu pot comenta deocamdată nimic cu privire la acţiunea de protest care continuă şi la ora transmiterii acestei ştiri.

"Deocamdată, nu comentăm nimic. Este o chestiune internă: Vom reveni", a transmis purtătorul de cuvânt al Şantierului naval ”Damen” Galaţi, Corina Pîrvu.

În Şantierul Naval ”Damen” din Galaţi lucrează aproximativ 2.000 de persoane. 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.