Preşedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a declarat, luni, că a cerut lămuriri suplimentare Serviciului Român de Informaţii privind arestarea ofiţerului din Direcţia judeţeană de informaţii Arad acuzat de trafic de droguri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am analizat nouă petiţii adresate de persoane publice, una este de interes şi am făcut şi noi un demers, respectiv să lămurim în ce condiţii şi-a desfăşurat activitatea şi în ce condiţii s-a produs arestarea unui ofiţer de la SRI din Direcţia judeţeană de informaţii Arad. Cazul este cunoscut de presă, s-a întâmplat în urmă cu 7-8-10 zile, când un ofiţer de la Direcţia locală de Informaţii a fost arestat pentru trafic de droguri. Am cerut să ni se prezinte mai mute informaţii cu privire la acest caz”, a spus Adrian Ţuţuianu.

Maiorul SRI Ciprian Sabin Mareş, şeful Departamentului Antidrog din Serviciul Judeţean de Informaţii Arad, reţinut de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri, a fost arestat preventiv în 18 august de către magistraţii arădeni, care au emis mandat de arestare şi pe numele celui de-al doilea bărbat reţinut în acest dosar de trafic de stupefiante.

Potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în perioada 11 - 16 august, la date diferite, maiorul SRI a vândut în două rânduri droguri de risc (100 de grame de cannabis), respectiv de mare risc (6 grame de cocaină), cu sumele de 2.050 de lei, respectiv 600 de euro (din care a primit 300 de euro). De asemenea, joi, între orele 19.45-20.50, ofiţerul de la Serviciul Judeţean de Informaţii Arad a vândut droguri de risc (100 de grame de cannabis), cu suma de 400 euro şi 200 lei, respectiv a detinut droguri de risc (250 de grame de cannabis), fără drept şi în scop de comercializare, în imobilul său situat în municipiul Arad, el fiind prins în urma unui flagrant şi a percheziţiei domiciliare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.