Poliţiştii de frontieră din Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au depistat şase cetăţeni din Irak, solicitanţi de azil în România, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera. Migranţii au vârste cuprinse între 16 şi 47 de ani şi intenţionau să ajungă în Ungaria, deplasându-se pe jos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au depistat, în apropierea localităţii de frontieră Cenad, un grup de şase persoane, care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu România, spre cea cu Ungaria.

Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost duse la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, toţi bărbaţi şi un minor, având vârste cuprinse între 16 şi 47 de ani. Aceştia erau solicitanţi de azil în România şi au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.