Consiliul de Administraţie al producătorului de energie Nuclearelectrica, care operează centrala nucleară din Cernavodă, a anunţat că în şedinţa de joi Cosmin Ghiţă, consilier al premierului, a fost numit în funcţia de director general al companiei pentru o perioadă provizorie de patru luni începând cu data de 2 septembrie. Numirea în funcţie a lui Ghiţă, în vârstă de 28 de ani, vine având în vedere că prelungirea mandatului de patru ani cu încă un mandat provizoriu de patru luni a actualului şef, Daniela Lulache, expiră la data de 1 septembrie 2017.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Propunerea lui Cosmin Ghiţă pentru funcţia de director general al SNN, cu mandat provizoriu de patru luni, a fost realizată de către comitetul de nominalizare şi remunenare, din cadrul Consiliului de Administraţie, întrunit în şedinţa în data de 21 august 2017”, arată un comunicat al companiei.

Ghiţă este, de la 1 iunie, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale a Uraniului (CNU). De la 21 aprilie este totodată consilier de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului.

Între martie 2015 şi aprilie anul acesta, Ghiţă a fost partener la Amerocap (New York, SUA).

De asemenea, în perioada noiembrie 2011–aprilie 2017 a fost manager relaţii publice pentru România şi Moldova la Medtronic România SRL.

Între martie 2012 şi martie 2015, Ghiţă a fost consilier relaţii publice şi guvernamentale la Chevron România Exploration and Production SRL.

În plus, în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor de joi au fost aleşi şase membri provizorii în Consiliul de Administraţie al SNN, membri propuşi de acţionarul majoritar Ministerul Energiei, pentru un mandat provizoriu de patru luni, începând cu data de 27 august, ca urmare a expirării mandatelor a şase administratori numiţi provizoriu pe o perioadă de patru luni de zile.

Astfel, Consiliul de Administraţie SNN este format din: Iulian-Robert Tudorache, Anton Cristian-Romulus, Cristian Gentea, Elena Popescu, Cezarina-Roxana Bănică, Mirel-Alexandru Marcu şi Sebastian Gabriel Tcaciuc.

SNN a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit net de 133,78 milioane lei (29,2 milioane euro), în creştere de 77 de ori faţă de perioada similară a anului trecut, pe fondul creşterii producţiei şi a încasărilor.

Producţia de energie a companiei a crescut în primul semestru cu 5,5%, la 5.066 GWh, ”în condiţiile unei opriri planificate semnificativ mai reduse a unităţii planificate să intre în oprirea planificată”, arată raportul companiei.

Veniturile din vânzarea energiei electrice au urcat în primele şase luni cu 20,2%, la 869,7 milioane lei.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participaţie de 82,49%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.