Magistraţii instanţei supreme au admis, marţi, contestaţia formulată de avocatul Marius Coltuc - aflat în arest preventiv - şi au dispus ca acesta să fie cercetat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de favorizarea făptuitorului şi fals în înscrisuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceeaşi decizie a fost luată de magistraţi şi în cazul lui Mihai Olteanu, arestat şi el în acest dosar.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Avocatul Marius Coltuc şi Mihai Olteanu se află în arest preventiv din 14 august, printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti. Iniţial, ei au fost reţinuţi de către procurorii DIICOT, într-un dosar în care este supectat de favorizarea infractorului şi fals în înscrisuri.

Conform DIICOT, în perioada aprilie-mai 2017, Mihai Olteanu, împreună cu o altă persoană interesată, care la aceea dată aveau cunoştinţă de arestarea unui inculpat cercetat de către DIICOT şi probabilitatea ca acesta să declare ceva şi cu privire la alte persoane implicate în activitatea infracţională, printre aceştia fiind şi persoana interesată, l-au contactat pe avocatul Marius Coltuc, solicitându-i să încerce să vorbească cu inculpatul arestat şi să se intereseze la acesta şi la instanţă de stadiul şi obiectul dosarului în care acesta era cercetat, respectiv persoanele vizate, inclusiv existenţa sau nu a unor declaraţii cu privire la persoana interesată”.

”Inculpatul Coltuc Marius Vicenţiu a efectuat cele solicitate, procedând la falsificarea prin contrafacerea scrierii, subscrierii şi atestării unor împrejurări necorespunzătoare adevărului a mai multor înscrisuri sub semnătură privată, respectiv contract de asistenţă juridică, act adiţional la acesta, precum şi două împuterniciri avocaţiale aferente, prin care a arătat în mod nereal calitatea de avocat ales în cauza instrumentată de către DIICOT, obţinând şi furnizând date şi informaţii persoanei interesate”, spun procurorii DIICOT.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.