Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, întrebat despre percheziţiile informatice din dosarul Tel Drum, că nu se simte vizat „absolut deloc”, dar ceea ce îl doare este că există oameni care suferă din cauza sa, ceea ce este „o nedreptate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă se simte vizat în urma percheziţiilor informatice din dosarul Tel Drum, preşedintele Camerei Deputaţilor a răspuns negativ.

„Nu mă simt vizat absolut deloc, dacă e să discutăm în mod cinstit, pentru că nu am de ce să fiu vizat. În schimb, doar un singur comentariu, pentru că m-am abţinut să nu fac comentarii de mult – ceea ce mi se pare şi mă doare este că sunt oameni care suferă din cauza mea şi cred că asta, din punctul meu de vedere, este o nedreptate. Asta este singura chestiune care mă afectează, în rest poate să facă percheziţii şi la calculatoare, şi la telefoane”, a răspuns liderul PSD.

Chestionat în continuare dacă a mai primit vreo invitaţie la DNA în dosarul privind afacerile din Brazilia, el a spus că nu a fost citat deloc până acum.

„Dacă am mai primit? Nu am primit nicio invitaţie până acum. Nici nu aş vedea de ce (să fie chemat la DNA – n.r.)”, a afirmat Liviu Dragnea.

Directorul general al Tel Drum, Petre Pitiş, s-a prezentat la DNA, marţi, fiind chemat de procurori pentru a asista la percheziţii informatice în dosarul în care săptămâna trecută a fost pus sub urmărire penală alături de mai mulţi reprezentanţi ai societăţii, pentru obţinerea ilegală de fonduri europene în cazul achiziţionării unei staţii de asfaltare. Pitiş a declarat, la intrarea la DNA, că au fost găsite documente care arată că el este acţionarul majoritar al firmei şi că mai există cinci acţionari minoritari, iar preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu se numără printre ei, din 2007, de când a cumpărat el societatea.

"Firma Teldrum îmi aparţine mie, s-au găsit documente care atestă că sunt acţionar majoritar al firmei. (...) Mai sunt cinci acţionari minoritari. Dragnea nu s-a numărat printre ei din 2007, când am cumpărat eu firma. Nu am o relaţie personală cu domnul Dragnea. Nu l-am întâlnit nici când era preşedinte al Consiliului Judeţean, nu a semnat el contractele din partea Consiliului Judeţean când am câştigat licitaţiile, au fost semnate de un vicepreşedinte", a declarat Petre Pitiş.

Societatea Tel Drum, Petre Pitiş, directorul general al acesteia, şi Mircea Vişan, director în cadrul aceleiaşi firme, au fost puşi sub urmărire penală de procurorii DNA, vineri, în dosarul privind obţinerea ilegală de fonduri europene în cazul achiziţionării unei staţii de asfaltare. Tel Drum ar fi obţinut ilegal peste patru milioane de lei din fonduri europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.