Un tribunal a emis un mandat de arestare pe numele a patru persoane suspectate în legătură cu atentatele de la Barcelona şi într-o staţiune din apropiere, a declarat vineri un reprezentant al Sindicatului Gărzii Civile, o forţă de poliţie cu statut militar, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest oficial din cadrul Guardia Civil (sau Benemérita, în spaniolă) a confirmat totodată validitatea unui document în care sunt numiţi cei patru suspecţi, cu fotografii.

El a precizat că acest document a fost trimis poliţiei în întreaga Spanie, cu ordinul de a-i aresta.

Un ofcial francez a confirmat, de asemenea, că documentul circulă în rândul oficialilor din domeniul aplicării legii.

Ambii oficiali au făcut aceste declaraţii sub protecţia anonimatului, deoarece nu au fost autorizaţi să divulge aceste informaţii.

În document se precizează că unul dintre suspecţi s-a născut în Spania şi are cetăţenie marocană, iar ceilalţi trei sunt marocani cu reşedinţa în Spania.

Pe listă de află Moussa Oukabir, care ar fi fratele unuia dintre bărbaţii arestaţi în legătură cu atentatele şi care ar putea să fie şoferul camionetei folosite în atentatul de la barcelona.

Celelalte nume care apar în document sunt Said Aallaa, Mohamed Hichami şi Younes Abouyaqoub.

Acest document a fost publicat în presa spaniolă, care scrie că l-a primit de la surse din cadrul poliţiei pe care nu le identifică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.