Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a transmis că este alături de poporul spaniol în urma atacului terorist care a avut loc la Barcelona, afirmând că democraţiile lumii trebuie să stea unite şi să nu cedeze în niciun caz în faţa celor care împrăştie teroare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sunt alături de poporul spaniol, lovit în această seară! Democraţiile lumii trebuie să stea unite şi să lupte în continuare împotriva terorismului de orice tip”, a scris preşedintele Camerei Deputaţilor joi seara pe Facebook.

În încheiere, Liviu Dragnea a subliniat faptul că „în niciun caz nu trebuie să cedăm în faţa celor care împrăştie teroarea”.

Bilanţul victimelor atentatului comis joi după-amiază pe bulevardul La Rambla din Barcelona a ajuns la 13 morţi şi 100 de răniţi, potrivit ultimelor informaţii furnizate de Poliţia din Catalonia. De asemenea, Poliţia a anunţat că şoferul dubei care a intrat în mulţime este căutat de autorităţi.

Poliţia din Catalonia a revizuit bilanţul atacului terorist, anunţând, pe Twitter, că 100 de oameni au fost răniţi şi că numărul victimelor ar putea creşte în orele următoare.

Printre răniţii în atacul terorist comis pe bulevardul la Rampla, unde o furgonetă a intrat în mulţime, se află şi doi cetăţeni români, a căror stare este stabilă.

Reprezentanţii Consulatului General al României la Barcelona urmează să se deplaseze la spitalul în care cetăţenii români răniţi sunt internaţi.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.