Atacul cu o camionetă de joi, soldat cu 13 morţi şi 100 de răniţi, la Barcelona, are ”legătură” cu o explozie care a avut loc cu o noapte înainte într-o localitate situată la sud de oraş şi în care a murit o persoană, iar altele au fost rănite, a anunţat un oficial de rang înalt din cadrul poliţiei regiunii spaniole Catalonia, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maiorul de poliţie Josep Lluis Trapero a anunţat, de asemenea, naţionalităţile celor doi suspecţi arestaţi joi.

El a declarat, într-o conferinţă de presă, că unul dintre suspecţii arestaţi este marocan, iar celălalt este un spaniol din Melilla, un oraş spaniol situat pe coasta Africii de Nord şi care se învecinează cu Marocul.

Trapero a precizat că arestările au fost operate în localitatea Ripoll, situată în nordul Cataloniei, şi la Alcanar, locul unde a avut loc explozia de miercuri noapte.

El a subliniat că niciunul dintre cei doi bărbaţi arestaţi nu este şoferul camionetei folosite în sângerosul atentat din cartierul Las Ramblas. Bărbatul a condus camioneta în zona pietonală din Las Ramblas până în apropiere de sediul Operei din oraş, după care a plecat pe jos. Trepero a spus că se pare că şoferul nu era înarmat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.