Poliţia din Barcelona consideră atacul cu dubă drept un atac terorist, potrivit ziarului El Pais, scrie The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit autorităţilor, o dubă a intrat în zona pietonală a zonei Las Ramblas din Barcelona şi a lovit o mulţime de pietoni.

Presa locală scrie că au fost rănite mai multe persoane.

El Pais, citând surse pe care nu le identifică, scrie că autorii s-au blocat într-un bar din apropiere.

Unele publicaţii au scis că s-au auzit focuri de armă.

Poliţia din Barcelona le-a cerut oamenilor să stea înăuntru şi departe de centrul oraşului, deoarece un ”un larg contingent de forţe în domeniul securităţii şi (de membri) ai serviciilor de urgenţă” a fost mobilizat la faţa locului.

Potrivit El Pais, cei doi presupuşi autori ai atacului cu duba s-au baricadat într-un bar.

O dubă albă a intrat într-o mulţime de localnici şi turişti, joi, şi a rănit mai multe persoane a anunţat poliţia.

Într-o fotografie difuzată de radiodifuzorul public RTVE, trei persoane zăceau pe jos, pe stradă, joi după-amiaza, şi păreau să fie ajutate de poliţişti şi alte persoane.

În înregistrări video apar oameni care ţipă în timp ce fug.

Poliţia a blocat circulaţia rutieră pe această stradă populară şi a dispus ca magazinele, staţiile de metrou şi gările din zonă să fie închise.

Un elicopter survola locul.

Las Ramblas, o stradă de tarabe şi magazine care traversează centrul Barcelonei, este una dintre destinaţiile turistice cele mai frecventate.

Oamenii merg pe jos, pe o porţiune largă în mijlocul străzii, iar maşini pot circula în ambele sensuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.