Lucrările de construcţii au înregistrat în primul semestru al acestui an o scădere cu 7,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, afectate de declinul lucrărilor de infrastructură şi de construcţii nerezidenţiale, în timp ce construcţia de locuinţe a avansat semnificativ, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În primele şase luni, lucrările de infrastructură au înregistrat cel mai pronunţat declin, dar construcţia de locuinţe a crescut substanţial. 

”Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti cu 26,6% şi la clădirile nerezidenţiale cu 11,6%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 72,4%”, se arată în comunicatul INS.

Pe elemente de structură, în primele şase luni s-au înregistrat scăderi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut la două categorii: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente s-au diminuat cu 24,6%, iar lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 21,9%. În schimb, lucrările de construcţii noi au crescut cu 2,2%.

În iunie, lucrările de construcţii au scăzut cu 7,4% faţă de aceeaşi lună a anului trecut. 

Iunie este a şasea lună de scădere din 2017, după un declin  de 1,1% în ianuarie, 3,4% în februarie, 1% în martie, 19,6% în aprilie şi 16,7% în mai.

Faţă de mai, lucrările de construcţii au crescut în luna iunie cu 18,8%, pe serie brută, şi cu 0,5% pe seria ajustată în funcţie de variaţiile sezoniere.

În 2016, lucrările de construcţii au scăzut cu 4,8% faţă de anul precedent, după un avans de 10,4% în 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.