Aproximativ 150 de persoane au manifestat, duminică după-amiază, în Piaţa Victoriei, împotriva proiectului Legii vaccinării, care prevede obligativitatea imunizării copiilor. Protestul s-a încheiat cu rugăciuni cântate de participanţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Manifestanţii au protestat pe trotuarul din faţa Muzeului Antipa, iar circulaţia rutieră în Piaţa Victoriei nu a fost afectată.

FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Mulţi dintre participanţi au venit la protest împreună cu copiii lor.

FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Manifestanţii, care au venit în urma unui apel pe Facebook, au pancarte cu mesaje precum: ”Pe copii îi protejează părinţii, nu politicienii corupţi”, ”Proiectul de legea privind vaccinarea obligatorie este ilegal, neconstituţional şi abuziv”, ”Dreptul la alegere nu este negociabil”, ”Familia naşte şi îşi creşte copiii, nu statul”.

Proiectul Legii vaccinării prevede că, în cazul vaccinurilor obligatorii, consimţământul pentru imunizare se prezumă ca fiind dat, iar sancţiunile pentru părinţii care refuză vaccinarea copiilor merg de la avertisment şi până la amenzi de 10.000 de lei. La înscrierea în unităţile de învăţământ va fi solicitată o adeverinţă care să ateste efectuarea vaccinurilor, iar în cazul în care schema nu este completă, este obligatoriu ca în maximum un an copiii să fie imunizaţi. Antigenele vaccinale obligatorii la intrarea în colectivitate a copiilor sunt cele împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei B. Legea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2018.

FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.