Ministerul Afacerilor Interne (MAI) precizează că a luat măsuri pentru ca eliberarea paşapoartelor să se facă într-un mod cât mai operativ, însă menţionează că în lunile de vară solicitările în acest sens cresc cu 80-90% şi reclamă lipsa de personal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”MAI îi asigură pe toţi cei care îşi preschimbă paşapoartele în această perioadă că facem toate eforturile pentru ca acest proces de eliberare a documentelor să se facă într-un mod cât mai operativ. Este adevărat că în lunile de vară numărul de cereri depăşeşte cu 80-90% valorile din restul anului, iar în unele judeţe numărul cererilor se dublează în această perioadă”, se arată pe pagina de Facebook a ministerului.

Conform sursei citate, din păcate, această creştere semnificativă nu poate fi însoţită şi de dublarea numărului de ghişee sau de dublarea personalului care lucrează la serviciile de paşapoarte.

”Lipsa de personal se resimte şi în aceste servicii, iar pe acest fond, am fost nevoiţi să prelungim programele de lucru, să amânăm concendiile din această vară pentru mulţi dintre angajaţi sau să găsim alternative de spaţii destinate eliberării de paşapoarte. Inclusiv în aceste zile libere pentru majoritatea românilor, în 12 judeţe şi în Municipiul Bucureşti serviciile de paşapoarte lucrează în ziua de luni 14 august, iar în alte 4 se va lucra marţi 15 august”, se mai arată în mesajul MAI.

Încă din luna iunie, la serviciile pentru eliberarea paşapoartelor din întreaga ţară sunt cozi de zeci, chiar sute de persoane, multe dintre acestea reclamând organizarea defectuoasă şi birocraţia care ar fi principalele cauze ale acestei situaţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.