Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi-a agravat din nou retorica cu privire la regimul de la Phenian, susţinând că armele americane sunt deja ”încărcate şi armate” pentru a combate orice ameninţare reprezentată de Coreea de Nord, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Soluţiile militare sunt acum pe deplin în vigoare, sunt încărcate şi armate dacă vedem vreo acţiune neînţeleaptă din partea Coreei de Nord. Sperăm că Kim Jong-un va găsi o altă cale!”, a scris preşedintele american într-un mesaj postat pe Twitter.

Această declaraţie vine la două zile după ce secretarul Apărării a susţinut că americanii sunt pregătiţi să contracareze orice ameninţare venită de la Phenian.

Secretarul Apărării de la Washington, Jim Mattis, a lansat un avertisment dur la adresa Coreei de Nord, susţinând că dictatura trebuie să pună capăt acţiunilor care vor aduce ”sfârşitul regimului” şi să renunţe la ambiţiile nucleare ale liderului Kim Jong-un.

Donald Trump şi-a intensificat retorica împotriva regimului nord-coreean, afirmând că arsenalul nuclear american este ”mai puternic şi mai puternic ca niciodată”, după ce Phenian a ameninţat că va lovi Guam.

Declaraţiile preşedintelui contrastează cu cele mai liniştitoare din partea secretarului de stat Rex Tillerson.

Şeful diplomaţiei americane a insistat, din teritorul american ameninţat de Phenian - Guam -, asupra faptului că nu există, în opinia sa, ”vreo ameninţare iminentă” şi că nimic nu indică faptul că situaţia s-a schimbat ”în mod dramatic” în ultimele 24 de ore.

Această insulă izolată, cu o suprafaţă de aproximativ 550 de kilometri pătraţi, este un avanpost-cheie al forţelor americane pe ruta către Asia. 

Aproximativ 6.000 de militari sunt staţionaţi pe insulă, care dispune de o bază aeriană capabilă să primească bombardiere grele americane de la cele de tip B-52 şi până la cele de tip B-2, inclusiv de tip B-1.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.