Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, susţine că este deschis ”oricăror dezbateri publice” privind proiectul Legii vaccinării, aflat în dezbatere în Parlament, atât timp cât acestea ”se poartă cu onestitate, bun simţ şi decenţă”, adăugând că ”orice proiect de lege este perfectibil”. El spune însă că acest proiect ”este munca unor specialişti care lucrează zi de zi în domeniul vaccinării şi care s-au confruntat cu toate defectele cadrului actual”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Pentru România, miza legii vaccinării este imensă. Asigurarea unui viitor sănătos pentru patru milioane de copii este în mâinile noastre. Parlamentul, cea mai înaltă instituţiei a democraţiei, va decide asupra conţinutului final al acestei legi. Însă, dincolo de dezbaterile din Parlament, este important ca întreaga opinie publică să fie informată şi să înţeleagă semnificaţia reală a legii şi modificările profunde pe care ea le aduce”, afirmă Florian Bodog, citat într-un comunicat de presă transmis vineri de Ministerul Sănătăţii.

Ministrul susţine că sunt peste 95.000 de acte normative, dar că nu există o lege care să se ocupe de protejarea sănătăţii copiilor şi a populaţiei.

”Anual, prin vaccinarea împotriva bolilor prevenibile, putem salva mii de vieţi şi putem preveni suferinţe inutile. Putem să le oferim copiilor noştri o copilărie fericită, care nu este marcată nici de boli, nici de amintiri dureroase. Rujeola, oreionul, rubeola, poliomielita, hepatita B, tusea convulsivă, difteria, tetanosul sunt boli împotriva cărora ne putem proteja familiile şi putem limita riscurile de îmbolnăvire pentru formele grave în cazul unor boli precum tuberculoza”, precizează Bodog.

El mai spune că este deschis ”oricăror dezbateri publice” privind Legea vaccinării.

”Orice proiect de lege este perfectibil şi de aceea sunt deschis oricăror dezbateri publice, atâta timp cât ele se poartă cu onestitate, bun simţ şi decenţă. Însă acest proiect este munca unor specialişti care lucrează zi de zi în domeniul vaccinării şi care s-au confruntat cu toate defectele cadrului actual. De aceea, legea a fost gândită atent şi corect de către cei care înţeleg cel mai bine cum trebuie reglementată politica vaccinării”, precizează Bodog.

Ministrul mai arată că, de ani de zile, România se afla ”sub pragul de siguranţă al acoperii vaccinale”, putând oricând exista riscul apariţiei unei epidemii, ceea ce s-a şi întâmplat.

”Izbucnirea epidemiei de rujeolă în 2016 nu este conjucturală. Este o consecinţă directă a disfuncţionalităţilor majore ale politicii publice privind vaccinarea. Legea vaccinării corectează aceste grave nereguli care au condus la izbucnirea epidemiei, asigurând cele mai bune condiţii pentru protejarea sănătăţii copiilor noştri”, continuă Florian Bodog.

Proiectul de lege privind vaccinarea a fost transmis Parlamentului spre dezbatere şi adoptare. Actul normativ ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2018.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.