Producătorul de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), compania care operează centrala nucleară din Cernavodă, a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit net de 133,78 milioane lei (29,2 milioane euro), în creştere de 77 de ori faţă de perioada similară a anului trecut, pe fondul creşterii producţiei şi a încasărilor, potrivit datelor transmise vineri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În primul semestru din 2016, compania a înregistrat un profit net de 1,74 milioane lei

Producţia de energie a companiei a crescut în primul semestru cu 5,5%, la 5.066 GWh, ”în condiţiile unei opriri planificate semnificativ mai reduse a unităţii planificate să intre în oprirea planificată”, arată raportul companiei.

Veniturile din vânzarea energiei electrice au urcat în primele şase luni cu 20,2%, la 869,7 milioane lei.

Compania a beneficiat de creşterea preţurilor energiei pe piaţa românească în acest an.

"Preţul mediu ponderat de vânzare, pentru cantităţile de energie vândute (fără piaţa de echilibrare), rezultat în semestrul I al anului 2017, este de 170,21 lei/MWh (...). În semestrul I al anului 2016, preţul mediu ponderat de vânzare, pentru cantităţile de energie vândute (...), a fost de 154,09 lei/MWh", arată raportul companiei.

Anul trecut, Nuclearelectrica a realizat o producţie de energie de 10.388 GWh, în uşoară scădere faţă de 2015. Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participaţie de 82,49%.

Nuclearelectrica este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de 2,26 miliarde lei (494 milioane euro), la ultimul preţ de închdere a şedinţei, de 7,50 lei/acţiune.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.