Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a analizat peste 3 milioane de poliţe auto obligatorii (RCA) emise în perioada 17 noiembrie 2016 - 18 mai 2017, când Guvernul a impus un control al preţurilor, şi a constat că cei nouă asigurători de pe piaţă au respectat preţurile maxime, neexistând situaţii în care acestea să fi fost depăşite, a anunţat vineri ASF.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ASF, piaţa dă semne de maturizare, inclusiv prin adoptarea de strategii de vânzare pe termen lung.

“Dezechilibrele şi practicile din trecut nu-şi mai au locul în prezent”, a afirmat vicepreşedintele ASF, Cornel Coca Constantinescu.

Potrivit reprezentanţiilor ASF, autoritatea va continua să monitorizeze piaţa de asigurări şi va aplica toate prevederile legale în interesul asiguraţilor şi al stabilităţii pieţei.

Piaţa RCA a fost zguduită de scandaluri după declanşarea falimentului în cazul Astra şi Carpatica. În prezent, pe această piaţă activează nouă jucători: Euroins, City Insurance, Allianz-Ţiriac, Generali, Asirom, Omniasig, Groupama, Uniqa şi Grawe.

Piaţa asigurărilor din România a încheiat primul trimestru al acestui an cu prime brute subscrise de 2,73 miliarde lei, în creştere cu 8% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, din care segmentul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) a continuat să aibă cea mai mare pondere, potrivit ASF.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.