Reprezentanţii companiei Blue Air spun că aeronava pe ruta Bacău-Londra a revenit pe aeroportul băcăuan, pentru că a existat risc de depresurizare, măştile de oxigen fiind coborâte ca măsură de siguranţă a pasagerilor până la aterizare. În ce priveşte cel de-al doilea avion Blue Air care a avut probleme, acesta a aterizat în siguranţă pe Aeroportul ”Henri Coandă” şi va fi supus unor verificări tehnice amănunţite. Pasagerii aeronavei vor ajunge la destinaţie, Milano, cu alt aparat de zbor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al companiei Blue Air, aeronava pe ruta Bacău-Londra a trebuit să se reîntoarcă pe aeroportul băcăuan, după ce în timpul zborului a apărut semnal de creştere a altitudinii, în cabină existând riscul de depresurizare.

”Astfel, conform procedurilor, măştile de oxigen au fost coborâte ca măsură de siguranţă a pasagerilor până la aterizare, iar avionul a început procedura de aterizare pe aeroportul de plecare, Bacău”, precizează reprezentanţii Blue Air.

Conform sursei citate, aeronava a fost supusă unor verificări tehnice, iar pasagerii au fost preluaţi, în jurul orei 13.00, de o altă aeronavă pentru a fi transportaţi la destinaţie. 

În ce priveşte cursa Bacău-Milano, care a fost de asemenea nevoită să revină la sol pe aeroportul băcăuan, aceasta a aterizat în condiţii de siguranţă la Bucureşti.

”Testele de la sol s-au efectuat în conformitate cu manualul de întreţinere şi procedurile fabricantului aeronavei şi au reliefat că sistemele funcţionează în parametri normali. Avionul a fost declarat apt de zbor de către personalul tehnic Blue Air şi a decolat către Milano Bergamo la ora 10.00. În timpul acestui zbor a apărut o semnalizare la bord, iar pentru siguranţa pasagerilor şi conform procedurilor s-a luat decizia de aterizare pe aeroportul Bucureşti Otopeni, unde dispunem de o aeronavă de schimb, micşorând astfel disconfortul pasagerilor”, arată Blue Air.

Şi această aeronavă va fi supusă unor verificări tehnice amănunţite.

Pasagerii au plecat spre Milano, în jurul orei 14.00, de la Otopeni, cu o altă aeronavă.

Două aeronave ale companiei Blue Air care au decolat, joi dimineaţă, de pe Aeroportul Internaţional ”George Enescu” din Bacău, având ca destinaţii Milano şi Londra, au fost întoarse la sol după ce piloţii au semnalat probleme tehnice. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.