Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat, la propunerea ministrului Teodor Meleşcanu, pe Silviu Itescu, medic român care a fondat în Australia o companie ce dezvoltă noi terapii cu celule stem adulte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În semn de înaltă apreciere pentru prodigioasa sa activitate în domeniul dezvoltării de noi terapii cu celule stem adulte şi pentru ingeniozitatea în translaţia dintre ştiinţă şi medicină clinică, pentru realizările ştiinţifice din domeniul biotehnologiei, preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional «Pentru Merit» în grad de Ofiţer domnului profesor doctor Silviu Itescu (Australia)”, se arată într-un comunicat al Administraţiei prezidenţiale.

Conform sursei citate, decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Afacerilor Externe, Teodor-Viorel Meleşcanu.

Silviu Itescu este CEO al Mesoblast Limited, companie australiană activând in domeniul medicamentelor regenerative, ce dezvoltă tratamente pentru afecţiuni inflamatorii, boli cardiovasculare şi dureri ale spatelui. Compania a fost fondată în anul 2004 de Silviu Itescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.