Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că a cerut unui grup de lucru din partid să inventarieze toate sesizările adresate Avocatului Poporului cu solicitarea de a ataca la Curtea Constituţională anumite acte normative, iar dacă se dovedeşte că Victor Ciorbea a refuzat să-şi îndeplinească atribuţiile fundamentale, liberalii iau în calcul depunerea unei plângeri penale împotriva acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am cerut unui grup de lucru din cadrul partidului să inventarieze, de la numirea domnului Ciorbea în funcţia de Avocat al Poporului, toate solicitările formulate fie de partide politice, fie de societatea civilă, fie de organizaţii patronale, fie de cetăţeni, să inventariem toate sesizările făcute la Avocatul Poporului cu solicitarea de a ataca, de a invoca excepţii de neconstituţionalitate la Curtea Constituţională pe OUG şi ordonanţe simple, pe care Ciorbea nu le-a dus la îndeplinire, iar ulterior, OUG fiind adoptate în Parlament au fost atacate, iar în momentul în care CCR a fost chemată să-şi exercite controlul constituţional asupra legilor de  adoptare a ordonanţelor, au declarat neconstituţionale legile respective”, a spus liderul PNL, la Adevărul Live.

Orban a susţinut că Victor Ciorbea, în calitate de Avocat al Poporului, a refuzat să-şi îndeplinească misiunea de apărător al constituţionalităţii.

„Ciorbea a refuzat să-şi indeplinească misiunea, este singurul apărător al constituţionalităţii unor OUG, e singura entitate care poate să invoce excepţii de neconstituţionalitate pe ordonanţe emise de Guvern. Neîndeplinirea acestei atribuţii fundamentale, după opinia noastră, este o încălcare gravă a legii, a competenţelor pe care le deţine şi, după ce facem această inventariere, această analiză a actelor normative, a ordonanţelor pe care Ciorbea a refuzat să le atace la CCR, vom lua o decizie şi ce vom face, putem formula inclusiv plângere penală împotriva domnului Ciorbea”, a conchis liderul PNL. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.