Fostul preşedinte al USR, Nicuşor Dan, a anunţat miercuri că, în cazul în care rezultatul referendumului intern va fi acela că USR nu trebuie să se poziţioneze faţă de redefinirea familiei, va reveni în partid şi va candida la şefia formaţiunii la congresul din toamnă, în caz contrar anunţând că îşi menţine poziţia de a rămâne în afara USR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eu sper ca rezultatul să fie cel la care mă aştept. Dacă nu, aşa cum am spus de la început, rămân afară. Dar sper ca votul ăsta să fie acel vot care să menţină aşa cum ne-am propus de la început un partid care pe o temă care divide societatea şi divide publicul nostru - ambele opinii să poată fi exprimate”, a declarat Nicuşor Dan.

Fostul preşedinte al USR a spus că, înainte de referendum, a fost în toate filialele judeţene ale partidului pentru a-şi explica poziţia referitoare la revizuirea Constituţiei.

„Este o imensă majoritate în USR care este de acord cu o lege funcţională a parteneriatului civil. Aici nu este o dezbatere. Pe chestiuni de drepturi civile nu există practic diferenţe între contract civil şi căsătorie. Deci nu e vorba de drepturi minorităţilor de niciun fel. Şi atunci e o dezbatre pe o chestiune simbolică, foarte importantă – căsătoria, pe care în societate există o opinie tradiţionalistă şi există o opinie modernistă. Ambele discursuri sunt legitime, nu poţi să spui că tradiţionaliştii sunt din Evul Mediu, nu poţi să spui că moderniştii sunt nişte marxişti, cum s-a spus. Deci trebuie să păstrăm o decenţă şi mai ales o toleranţă în această dezbatere în a accepta că punctul de vedere opus are legitimitatea lui şi asta e valabil şi pentru dezbaterea din USR şi pentru cea din societate”, a mai spus Nicuşor Dan.
 
Uniunea Salvaţi România a dat luni startul primului referendum intern de la înfiinţarea formaţiunii pentru a tranşa cea mai mare dilemă cu care s-a confruntat până acum: poziţionarea sau nu pe tema revizuirii Constituţiei în ceea ce priveşte familia. Consultarea internă a tuturor membrilor USR va dura şapte zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.