Niciun material auxiliar nu mai este valabil începând de astăzi, a anunţat, miercuri, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, susţinând că în cel mult 30 de zile o comisie va elabora normele metodologice care vor sta la baza avizării materialelor auxiliare care vor putea fi folosite de către elevi şi profesori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liviu Pop a spus, într-o conferinţă de presă, că a constatat că ordinul de ministru emis în 2002 şi care stătea la baza materialelor auxiliare nu a mai fost actualizat, el anunţând că de astăzi nu mai este valabil niciun auxiliar.

"Analizând Legea educaţiei naţionale, pe articolul 69 şi 94, în care sunt stabilite mijloacele de învăţământ, materiale didactic-auxiliare şi didactic-curriculare, am constatat că Ordinul 4916 din 2002 nu a fost actualizat, deşi Legea educaţiei a apărut în 2011, fapt pentru care am emis un ordin care anulează acest act normativ din 2002, adică toate mijloacele de învăţământ didactic auxiliar şi didactic curricular trebuie revizuite. Adică toate auxiliarele, începând cu ziua de astăzi, nu mai sunt valabile", a susţinut Liviu Pop.

El a făcut un apel către edituri să nu mai transmită niciun material către şcoli şi către profesori, pentru că, începând de astăzi, niciun auxiliar nu mai este omologat

Totodată, ministrul a explicat că în cel mult 30 de zile o comisie formată din doi secretari de stat, din directorul Consiliului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), doi reprezentanţi ai federaţiilor sindicale din învăţământul preuniversitar, un reprezentant al Consiliului Elevilor şi un reprezentant al Asociaţiei de Părinţi va elabora normele metodologice care vor sta la baza avizării şi acreditărilor acestor auxiliare.

"Trebuie să avem o zonă clară a acestor auxiliare. Menţionez faptul că pe această zonă niciun auxiliar în unitatea şcolară nu va putea fi aprobat de către Consiliul Naţional de Evaluare şi Examinare, pentru că vom modifica HG-ul astfel încât să potă fi avizate decât dacă profesorul sau învăţătorul înaintează acest auxiliar şi este aprobat de consiliul profesoral al unităţii şcolare şi are avizul conform Inspectoratului Şcolar şi asociaţiei de părinţi din unitatea şcolară, asociaţie de părinţi care, dacă îşi doreşte acest auxiliar, trebuie să se angajeze în a derula operaţiunile financiare pentru achiziţionarea auxiliarului", a mai spus ministrul Educaţiei.

Întrebat cât costă aceste auxiliare, ministrul a spus că de zece ori valoarea manualelor.

În aceeaşi conferinţă de presă, Pop a mai spus că miercuri va fi finalizată metodologia pentru programul "Şcoală după şcoală". "În România, deşi acest concept a fost introdus acum cinci ani de zile, în jur de 200 de unităţi şcolare au reuşit să implementeze programul şcoală după şcoală, sub diverse forme, cu ajutorul asociaţiilor de părinţi, ONG-urilor, autorităţilor locale, şcoli, în unele situaţii. Principala modificare va fi pe programul de lucru, dacă-l putem numi aşa, al programului şcoală după şcoală, în sensul în care în cele maxim trei ore pe care copilul poate să le petreacă ]n cadrul programului şcoală după şcoală, minim 30 de minute în fiecare zi va fi sport, joc şi mişcare, în aşa fel încât orice elev care face acest program, pe lângă cele două ore de educaţie fizică din trunchiul comun, să aibă minim două ore şi jumătate săptămânal joc, mişcare şi educaţie fizică", a adăugat Pop.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.