Peste 710 absolvenţi de liceu din acest an, ceea ce reprezintă aproximativ un sfert dintre cei care au absolvit 12 clase, s-au înscris la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui ca persoane în căutarea unui loc de muncă. Tinerii vor primi, dacă nu vor avea norocul să fie angajaţi, câte 250 de lei pe lună în următoarea jumătate de an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui a luat în evidenţă 714 absolvenţi de liceu ai promoţiei 2017, ceea ce reprezintă aproximativ un sfert din numărul celor care au terminat 12 clase. Cei mai mulţi dintre absolvenţi şi-au depus actele la instituţie în vederea obţinerii unui ajutor de şomaj în luna iulie, după ce au susţinut examenul de bacalaureat.

”Absolvenţii care s-au înregistrat în evidenţele AJOFM Vaslui până la data de 25 iulie pot beneficia de indemnizaţie de somaj. Aceasta se acordă pe o perioadă de şase luni şi este in cuantum lunar fix de 250 de lei, respectiv 50% din valoarea indicatorului social de referinţă”, a declarat, marţi, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui, Laura Toporăscu.

Pe lângă ajutorul de şomaj, absolvenţii de liceu pot beneficia gratuit de servicii de mediere, de informare şi consiliere profesională personalizată sau de asistenţă şi consultanţă pentru începerea unei afaceri proprii, precum şi de servicii gratuite de formare profesională, inclusiv contravaloarea costurilor cu abonamentele de transport în comun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.