Focarele din Parcul Natural Domogled, din judeţul Mehedinţi, s-au stins la câteva zile de la izbucnirea incendiului după ce în regiune au căzut precipitaţii abundente. Rangerii din zonă au mers în două rânduri în acţiuni de recunoaştere în teren şi nu au mai văzut flăcări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, flăcările s-au stins ca urmare a precipitaţiilor căzute în regiune.

"Noi nu am mai avut echipe acolo de acum trei zile. A plouat în zonă, iar rangerii au efectuat două recunoaşteri, una luni seară şi alta marţi. Nu au mai fost observate focare", a declarat lt. Flavius Iscru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi.

Incendiul a izbucnit, joi dimineaţă, în Parcul Natural Domogled, pompierii mehedinţeni identificând doar un singur focar. La faţa locului au fost trimise două autospeciale cu apă şi spumă, focul fiind vizibil din DN 67D.

Duminică, pompierii mehedinţeni aflaţi în misiune în Parcul Natural Domogled pentru stingerea focului au fost redirecţionaţi către alt  incendiu puternic izbucnit în zona litierei din apropierea localităţii, aflată în Defileul Cazanele Dunării. De asemenea, la faţa locului a fost trimis şi un avion al Inspectoratului General al Aviaţiei, aflat şi el în misiune în Parcul Natural Domogled.

La mijlocul lunii iulie, un incendiu de pădure a izbucnit în Parcul Naţional Domogled, judeţul Mehedinţi, zeci de pompieri şi lucrători silvici intervenind pentru stingerea focului, acţiunea fiind încheiată complet în 22 iulie. La intervenţie a participat şi un elicopter dotat cu dispozitiv de stingere "Bambi-Bucket".

În Mehedinţi, s-au înregistrat în perioada respectivă temperaturi extrem de ridicate, în jurul valorii de 40 de grade, judeţul fiind, alături de judeţul Dolj, sub avertizare cod roşu de caniculă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.