Hackerii care au spart serverele HBO şi au furat scenarii din noul sezon ”Urzeala tronurilor/ Game of Thrones” şi alte informaţii cer companiei o răscumpărare pentru datele sustrase, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hackerii au publicat recent un scenariu pentru cel de-al cincilea episod al sezonului 7 din serialul ”Urzeala tronurilor/ Game of Thrones”, care nu a fost difuzat încă.

Alte date publicate de hackeri sunt documente ale companiei şi episoade din alte show-uri HBO.

Hackerii susţin că deţin în total 1,5 TB de date, dar reprezentanţii HBO au trasmis că nu cred că e-mailul companiei a fost compromis.

Documentele publicate cel mai recent erau etichetate cu mesajul ”HBO eşuează”, potrivit site-ului Wired, şi au inclus informaţii de natură juridică, acorduri de angajare şi alte fişiere ale companiei. 

Potrivit Associated Press, unele documente ar conţine datele personale de contact ale actorilor din ”Urzeala tronurilor”.

Hackerii au cerut răscumpărarea prin intermediul unui videoclip care conţine mesajul scris, adresat lui Richard Plepler, directorul executiv al HBO.

Totuşi, hackerii nu au precizat în acest mesaj public ce sumă îi cer companiei.

”Solicitarea noastră este clară şi nu este negociabilă: vrem XXXX dolari pentru a înceta să vă publicăm datele”, arată esajjul hackerilor.

”HBO investeşte 12 milioane de dolari în cercetarea pieţei şi 5 milioane de dolari în reclamele (pentru cel de-al şaptelea sezon din serialul «Game of Thrones», n.r.). Aşa că ne puteţi considera un alt buget pentru reclamele voastre”, mai arată mesajul hackerilor, semnat ”Mr Smith” (domnul Smith, n.r.).

Deşi nota nu este datată, îi oferă trei zile la dispoziţie companiei HBO pentru a efectua plata.

Reprezentanţii HBO au transmis că investighează incidentul în continuare. 

HBO nu este la primul contact cu hackerii. În 2015, hackerii au obţinut primele patru episoade din sezonul 5 al "Game of Thrones", înainte ca acestea să fie lansate oficial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.