Primarul general Gabriela Firea spune că în perioada următoare va fi implementat un sistem operaţional pentru managementul calităţii aerului, cu ajutorul căruia va putea fi monitorizat în timp real nivelul concentraţiei de poluanţi atmosferici şi vor putea fi emise avertizări către populaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu este suficient să recunoaştem că există poluare în Bucureşti. Este de datoria noastră, a autorităţii locale, să monitorizăm în permanenţă nivelul de noxe din oraş, nu doar cu titlu de informare, ci şi pentru a putea lua, în timp util, măsurile necesare. De aceea vom implementa în perioada următoare un sistem operaţional pentru managementul calităţii aerului, cu ajutorul căruia vom putea cunoaşte în timp real nivelurile de concentraţii de poluanţi atmosferici şi vom putea emite informări/alarmări ale populaţiei”, a declarat Gabriela Firea.

Ea a precizat că va exista şi o bază de date proprie privind calitatea aerului.

Sistemul operativ informaţional va fi alcatuit din 25 de staţii de monitorizare fixe amplasate în zonele de trafic intens, zonele industriale, zonele de parcuri şi agrement, unităţi de învăţământ, spitale, dotate cu analizatoare pentru măsurarea principalior poluanţi atmosferici: pulberi în suspensie, oxizi de azot, amoniac, compuşi organici volatili, dioxid de sulf şi hidrogen sulfurat; din nouă staţii relocabile amplasate în special în zona şantierelor de construcţii; 20 de echipamente pentru măsurări indicative amplasate pe mijloacele de transport în comun pentru monitorizare poluanţilor în trafic, dar şi dintr-un sistem  de teletransmisie date, unităţi de calcul şi stocare a datelor, softurile aferente, panouri  de afisaj stradal, cu ajutorul căruia  să se poată urmări evoluţia concentraţiilor poluanţilor emişi de sursele mobile şi fixe, se mai arată într-un comunicat al Primăriei Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.