Deputatul PMP Valeriu Steriu a declarat marţi, la Parlament, că preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a fost prezent la doar nouă şedinţe de Birou Permanent şi la 15 de plen dintr-un total de 60, motiv pentru care este imperativ necesar ca în septembrie să se analizeze oportunitatea ca liderul PSD să mai conducă forul legislativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu este o surpriză, am făcut o analiză în aceste zile privind prezenţa domnului preşedinte Dragnea la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor: din 60 de şedinţe în primele şase luni, dânsul a fost prezent la numai nouă. Se pare că este un obicei de a nu veni, convoacă şi nu vine. În ianuarie am avut aceeaşi situaţie, şedinţă convocată extraordinar la care dânsul nu a participat”, a spus chestorul Camerei Deputaţilor.

Valeriu Steriu a mai precizat că Liviu Dragnea are o prezenţă de sub 10% la şedinţele Camerei Deputaţilor pe care ar fi trebuit să le conducă, motiv pentru care PMP va cere demisia sa.

„Cred că este imperativ necesar ca în septembrie să analizăm oportunitatea ca domnul Dragnea să mai conducă această Cameră a deputaţilor ca preşedinte. Vom cere probabil demisia pentru că nu este normal să ai o prezenţă de sub 10% la şedinţele pe care trebuie să le conduci. De asemenea, activitatea în plen, faceţi dumneavoastră o analiză şi veţi vedea că, din peste 60 de şedinţe, dânsul a fost prezent la maxim 14, 15”, a completat deputatul PMP.

El a susţinut că ceilalţi preşedinţi ai Camerei Deputaţilor au fost primii care au dat un exemplu de prezenţă şi stabilitate.

„Deci este o prezenţă de sub 10%. Din 470 de voturi finale, dânsul a fost prezent la 80. Luaţi un pic şi verificaţi cum au mers alţi preşedinţi înaintea dânsului la Camera Deputaţilor, aceştia au fost primii care au dat un exemplu de prezenţă, de stabilitate şi un exemplu moral până la urmă”, a conchis Valeriu Steriu. 

Şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor s-a suspendat marţi, din lipsă de cvorum, în condiţiile în care au fost prezenţi doar patru deputaţi, opoziţia refuzând să participe la lucrări. 

Camera Deputaţilor şi Senatul au fost convocate în sesiune extraordinară, începând de marţi, pentru a fi introduse pe ordinea de zi OUG-urile adoptate vineri, privind pensiile speciale, indemnizaţiile pentru creşterea copilului şi salariile poliţiştilor.

Anunţul a fost făcut de preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, la finalul şedinţei de coaliţie de luni.

Lucrările Camerei nu vor fi prezidate de către Liviu Dragnea, care i-a delegat atribuţiile sale lui Florin Iordache pe perioada 8-11 august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.