Susţinătorii platformei liberale din USR au publicat, luni, un clip de prezentare a ideilor lor, ei afirmând că USR trebuie să devină inclusiv un partid al libertăţilor civile, singura formaţiune parlamentară care-i reprezintă pe cei care vor să voteze la referendum împotriva schimbării definiţiei familiei în textul Constituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Promotorii platformei ”USR liberal” afirmă că partidul trebuie să devină vocea liberalismului modern european, în condiţiile în care PSD este ”un partid naţionalist-socialist, făcut să căpuşeze statul”, iar noua conducere a PNL duce acest partid către conservatorism.

”USR are spaţiu liber înainte şi este timpul să ne asumăm ceea ce suntem - apărătorii în România ai principiilor liberalismului european (...) Este nedrept să încasăm critici din toate părţile pentru că refuzăm să ne poziţionăm”, se arată în manifestul ”USR liberal”.

Platforma precizează că USR ar trebui să caute susţinerea publicului urban, educat, care acum este dezamăgit de şovăilile partidului. În consecinţă, USR ar avea ca menire să se definească drept ”partidul celor trei libertăţi: economice, politice, civile”.

Pe plan economic, USR îşi propune stabilirea unui sistem de taxe mici şi stabile şi reducerea sărăciei ”prin metode concrete începute de către guvernul Cioloş”. În domeniul libertăţilor politice, România ar trebui să devină ”reduta liberalismului european” într-o parte a Europei afectată de către autoritarism.

În al treilea rând, susţinătorii platformei ”USR liberal” cred că partidul trebuie să îşi asume identitatea de partid al libertăţilor civile.

”Susţinem parteneriatul civil şi respingem schimbarea definiţiei constituţionale a căsătoriei. Vom milita activ la referendumul intern din USR pentru poziţionarea ca unicul partid parlamentar care-i va reprezenta pe cei 30% dintre români care votează NU (la referendumul privind definirea Constituţiei - n. red.) Suntem singurul partid al libertăţilor civile din România. Nu avem dreptul să dezertăm de la obligaţia morală de a ne reprezenta publicul nostru primordial”, se mai spune în clipul de promovare a platformei ”USR liberal”.

Membrii USR, împărţiţi în trei tabere - susţinătorii lui Clotilde Armand, cei ai lui Cristian Ghinea şi cei ai lui Nicuşor Dan - au depus la partid trei platforme pentru a-şi stabili ideologia formaţiunii, în condiţiile în care primii se definesc a fi "latura conservatoare”, ceilalţi se consideră liberali, iar Nicuşor Dan - susţinătorul "unităţii în diversitate”, au precizat, pentru News.ro, surse din conducerea Uniunii Salvaţi România. Astfel, liberalii din USR au reiterat că vor milita pentru poziţionare împotriva modificării Constituţiei pe tema familiei la referendumul intern al partidului, în timp ce latura conservatoare a susţinut "întărirea căsătoriei şi a familiei, principalul fundament al societăţii”. La polul opus, Nicuşor Dan i-a rugat pe colegii săi să ia în calcul "sensibilităţile” celor care nu împărtăşesc în întregime aceste valori şi caracteristicile societăţii româneşti în momentul în care îşi aleg "bătăliile şi poziţiile”.

Referendumul intern, la care vor vota toţi membrii USR, începe luni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.