Secretarul de Stat, Rex Tillerson, a declarat luni dimineaţă că Statele Unite vor să rezolve disputa cu Rusia, iar câteva neînţelegeri nu reprezintă un motiv bun pentru tăirerea relaţiilor dintre Washington şi Moscova, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, şeful diplomaţiei americane a sugerat că Rusia şi-a demonstrat dorinţa de a găsi o poziţie comună pentru a rezolva probleme din  întreaga lume, inclusiv criza din estul Ucrainei.

Tillerson a precizat că va aborda dintr-o poziţie pragmatică relaţiile dintre Moscova şi Washington.

Anterior, preşedintele american i-a acuzat pe membrii Congresului că târăsc relaţiile bilaterale ruso-americane la ”un nivel periculos de jos” şi fără precedent în interacţiunea dintre Moscova şi Washington.

Donald Trump este nemulţumit că a fost forţat de împrejurări să promulge o lege a sancţiunilor adoptată de congresmeni împotriva Rusiei, după ce aceştia i-au limitat posibilitatea de a ridica sancţiunile impuse în ultimii ani asupra Moscovei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.