Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a condamnat posibila tentativă de puci eşuat, care a vizat o bază militară situată la 170 de kilometri nord de Caracas, susţinând că este vorba despre o ”acţiune teroristă împotriva forţelor armate”, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două persoane şi-au pierdut viaţa, iar o a treia a fost rănită, în urma atacului armat care a vizat complexul militar Paramacay din Valencia.

În timpul atacului, catalogat drept o ”lovitură de stat dejucată” de către puterea venezueleană, aproximativ 20 de mercenari au încercat să pătrundă în depozitul de arme al complexului Paramacay.

De asemenea, şapte persoane, în special soldaţi din grupări de ”extremă-dreapta”, au fost arestate în urma aşa-numitei încercări de lovitură de stat din Venezuela.

Maduro a acuzat că persoanele implicate în ”lovitura de stat dejucată” au primit finanţare din Statele Unite şi Columbia.

Preşedintele venezuelean i-a catalogat drept ”mercenari şi terorişti” pe atacatori, susţinând că mai mulţi suspecţi sunt în continuare în libertate după atacul asupra complexului militar din Valencia.

Printre suspecţii care nu au fost arestaţi se numără şi liderul grupării de ”mercenari”de la complexul Paramacay.

Vicepreşedintele socialiştilor a precizat că trupele guvernamentale au acţionat rapid pentru a limita ameninţarea şi o situaţie de normalitate se păstrează în celălalte unităţi militare din Venezuela.

Această ”lovitură de stat dejucată” a avut drept nume de cod Operaţiunea David şi îl viza pe controversatul preşedinte de la Caracas, Nicolas Maduro.

Unul dintre liderii grupării de ”mercenari”, căpitanul Juan Carlos Caguaripano, a declarat că acest atac urma să blocheze planurile preşedintelui venezuelean de a rescrie Constituţia.

Caguaripano a declarat în urmă cu trei ani o rebeliune împotriva preşedintelui şi a fost exclus din armata Venezuelei.

”Aceasta nu este o lovitură de stat, ci o acţiune a militarilor şi civililor pentru a restabili ordinea constituţională, penrru a opri acest teritoriu de la distrugere completă şi pentru a ne salva tinerii”, a precizat Caguaripano într-un videoclip postat pe Twitter.

Ministerul Apărării, care nu a comunicat numele presupusului autor al atacului, a anunţat că este vorba despre un ”ofiţer inferior dat afară din armată în urmă cu trei ani din cauza trădării patriei şi rebeliunii” şi care a fugit în Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.