O aeronavă C-27 J Spartan acţionează, duminică după-amiază, pentru stingerea unui puternic incendiu de pădure, cu risc mare de propagare, izbucnit în apropierea localităţii mehedinţene Şviniţa. Aronava a decolat, în jurul orei 16.00, din Baza 90 Aeriană Transport Aerian şi poate transporta 6.000 de litri de apă la fiecare trecere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, în sprijinul efectivelor IGSU care intervin în judeţ acţionează şi o aeronavă C-27J Spartan echipată în configuraţie pentru stins incendii. Aeronava a decolat, în jurul orei 16.00, din Baza 90 Aeriană Transport Aerian şi poate transporta 6.000 de litri de apă (şase containere) la fiecare trecere.

 

MApN informează, pe pagina sa de Facebook, că aeronava C-27 J Spartan execută pentru prima dată o misiune umanitară de stingere a unui incendiu.

"Este vorba despre un incendiu de pădure, cu risc mare de propagare, izbucnit în zona localităţii Şviniţa, judeţul Mehedinţi. Misiunea a fost planificată la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de urgenţ[ din Ministerul Afacerilor Interne. Este prima misiune reală de acest gen executată de c[tre piloţii români", precizează MApN.

Potrivit aceleiaşi surse, echipajul este format din căpitan-comandorul Florin Ianculescu - pilot şi şef al echipajului, căpitanul Romeo Gîrz - copilot, căpitanul Daniel Motoroiu - copilot şi maiştrii militari Maftei Ţebrean, Gabriel Stancu şi George Băltescu - loadmasteri

Aeronava este echipată cu şase containere a câte 1.000 de litri de apă fiecare.

Incendiul izbucnit în zona împădurită din Defileul Cazanele Dunării, în apropiere de localitatea mehedinţeană Sviniţa, se întinde pe o suprafaţă de trei hectare. La faţa locului, au fost deplasate forţe impresionante pentru stingerea flăcărilor, în zonă fiind mobilizaţi pompieri din judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin, Dolj, dar şi echipamente din Timiş.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, la faţa locului a fost deplasat un centru mobil de comandă din judeţul Timiş.

“Se acţionează cu şase autospeciale, 30 de pompieri din Mehedinţi, 17 din Caraş-Severin şi 17 din Dolj. De asemenea, se intervine cu un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie”, a declarat lt. Flavius Iscru, purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.