Incendiul care a izbucnit, duminică, în apropierea localităţii Sviniţa, din judeţul Mehedinţi, a cuprins, potrivit primelor evaluări ale pompierilor, aproximativ trei hectare de litieră şi coronament, într-o pădure de foioase. Pentru stingerea flăcărilor, acţionează 30 de pompieri cu şase autospeciale din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit informaţiilor furnizate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, 30 de pompieri intervin cu şase autospciale şi, de asemenea, în zonă se intervine cu un elicopter pentru stingerea focului pe cale aeriană, dar şi pentru efectuarea recunoaşterii regiunii unde semanifestă incendiul.

În sprijinul salvatorilor mehedinţeni, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus măsura suplimentării echipajelor din zonă cu 16 pompieri din judeţul Dolj şi 16 pompieri din judeţul Caraş-Severin, precum şi cu un centru mobil de comandă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş.

Duminică dimineaţă, pompierii mehedinţeni care erau în misiune în Parcul Natural Domogled pentru stingerea focului izbucnit cu trei zile în urmă au fost redirecţionaţi către comuna mehedinţeană Sviniţa, unde a izbucnit un incendiu puternic în zona litierei din apropierea localităţii, aflată în Defileul Cazanele Dunării.

Potrivit lui Flavius Iscru, purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinţi, în Parcul Natural Domogled nu există pericolul extinderii incendiului, aici fiind înregistrate trei focare izolate.

Incendiul din Parcul Natural Domogled a izbucnit, joi dimineaţă, când pompierii mehedinţeni au identificat doar un singur focar. La faţa locului, au fost trimise două autospeciale cu apă şi spumă, focul fiind vizibil din DN 67D.

La mijlocul lunii iulie, un incendiu de pădure a izbucnit în Parcul Naţional Domogled, judeţul Mehedinţi, zeci de pompieri şi lucrători silvici intervenind pentru stingerea focului, acţiunea fiind încheiată complet în 22 iulie. La intervenţie a participat şi un elicopter dotat cu dispozitiv de stingere "Bambi-Bucket".

În Mehedinţi, se înregistrează temperaturi extrem de ridicate, în jurul valorii de 40 de grade, judeţul fiind, alături de judeţul Dolj, sub avertizare cod roşu de caniculă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.