Plácido Domingo Jr., fiul celebrului tenor spaniol, va debuta discografic la vârsta de 52 de ani cu un album care va cuprinde piese clasice, interpretate în duet cu mai mulţi artişti, informează Efe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Albumul va conţine piese clasice populare, iar printre artiştii alături de care va cânta Plácido Domingo Jr. se numără tatăl său, José Feliciano şi Arturo Sandoval.

Într-un interviu acordat agenţiei de presă Efe, el a recunoscut cât de mult l-a ajutat faptul că poartă acelaşi nume cu al părintelui său, mai ales acum, când vrea să debuteze în muzică.

”Să fii fiu al lui Plácido Domingo este mereu un beneficiu, pentru că îţi sunt deschise uşi, din curiozitate, din respect sau din alte motive”, a spus el.

Plácido Domingo Jr., născut în Ciudad de Mexico, pe 21 octombrie 1965, a afirmat că încă nu a simţit posibila parte mai puţin favorabilă a prezentării sale - aceea de a nu face faţă ”unor aşteptări foarte mari”.

Plácido Domingo este interpret de operă, născut pe 21 ianuarie 1941, la Madrid, renumit pentru vocea sa puternică şi versatilă de tenor lirico-dramatic, care i-a permis să cânte chiar şi roluri de bariton, dar mai ales pentru virtuozitatea artei sale vocale şi calitatea interpretării sale dramatice. A interpretat peste 150 de roluri în spectacole de operă.

Artistul spaniol a contribuit la popularizarea operei în anii 1990 prin turneele din seria ”Trei tenori”, alături de Luciano Pavarotti şi José Carreras - care au cântat împreună în mai multe ocazii, dar mai ales la ceremoniile de deschiderile ale celor trei Campionate Mondiale de fotbal organizate în Italia, Statele Unite şi Franţa, urmărite de peste 1 miliard de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.