Salvatorii ruşi caută 16 lucrători ai companiei miniere Alrosa, care rămân dispăruţi după inundarea unui puţ de exploatare a unei mine de diamante din provincia siberiană Iacuţia, situată în estul extrem al Rusiei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un număr de 102 mineri au fost aduşi deja la suprafaţă, iar salvatorii cunosc poziţia altor 33 de persoane, pentru care au început deja operaţiunile de evacuare. În momentul inundării puţului minier, un număr de 151 de lucrători erau în mina din Iacuţia.

Reprezentanţii Alrosa nu au anunţat nicio victimă până în acest moment şi nu există nicio informaţie despre şansele de salvare a celor 16 mineri rămaşi dispăruţi. De asemenea, apa care a inundat puţul minier provine dintr-o exploatare în carieră, care se desfăşoara deasupra minei din Siberia.

Alrosa este controlată de statul rus şi este cea mai mare producătoare de diamante brute la nivel mondial. În acest sens, jumătate din cantitatea de diamante brute din lume este produsă de Alrosa şi De Beers.

De asemenea, acţiunile companiei au căzut cu 1% în Moscova, după anunţarea accidentului de muncă din Iacuţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.