Compania de stat CFR Călători au luat măsura de a opri la graniţă, din 1 august, trenurile de călători care circulă spre Serbia, din cauza unor datorii mai vechi, neplătite de compania naţională de transport pe calea ferată JSC Srbija Voz, au anunţat joi reprezentanţi ai companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”CFR Calatori a suspendat de la 1 august trenurile spre Serbia. Compania feroviară din Serbia are o datorie mare la noi. Ne străduim de ceva vreme să o recuperăm. Am făcut multe demersuri oficiale pt stabilirea unor întâlniri bilaterale în care să ajungem la o înţelegere, fără niciun rezultat”, au anunţat joi reprezentanţii companiei.

Astfel, pe ruta Timişoara Nord - Stamora Moraviţa - Vrsac, trenurile internaţionale de călători circulă doar până în staţia Stamora Moraviţa, judeţul Timiş.

Reprezentanţii CFR Călători au subliniat că îşi doresc ca această măsură să fie una provizorie, intenţionând să reia cursele spre Vrsac după rezolvarea problemei.

CFR Călători a încheiat anul trecut cu venituri proprii, aferente transportului feroviar, de aproape 1,2 miliarde lei, în creştere cu 7% faţă de 2015, şi cu un profit de 1,2 milioane de lei, în linie cu rezultatele bugetate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.