Un nou incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, în Parcul Natural Domogled, pompierii mehedinţeni identificând doar un singur focar. La faţa locului, au fost trimise două autospeciale cu apă şi spumă, focul fiind vizibil din DN 67D. Judeţul Mehedinţi este sub cod roşu de caniculă pentru zilele de vineri şi sâmbătă, când temperaturile vor ajunge până la 42 de grade.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, la ora 9.00 a fost primit un apel telefonic ce anunţa izbucnirea unui nou incendiu în Parcul Natural Domogled.

"A fost identificat doar un focar ce poate fi observat din DN 67D. La faţa locului, au fost trimiţi 12 pompieri cu două autospeciale cu apă şi spumă, şase lucrători silvici şi doi rangeri", a precizat lt. Flavius Iscru, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi.

Deocamdată, pompierii nu au ajuns la locul în care a izbucnit incendiul, ei având de parcurs în pantă 12 kilometri de teren accidentat.

În 18 iulie, un incendiu de pădure a izbucnit în Parcul Naţional Domogled, judeţul Mehedinţi, zeci de pompieri şi lucrători silvici intervenind pentru stingerea focului, acţiunea fiind încheiată complet în 22 iulie. La intervenţie a participat şi un elicopter dotat cu dispozitiv de stingere "Bambi-Bucket".

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.