Trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, iar 4.000 de lei şi 3.600 de euro au fost ridicaţi în vederea confiscării, în urma percheziţiilor făcute cu o zi în urmă de către poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, în Bucureşti şi alte 12 judeţe la suspecţi de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri, poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au făcut 59 de percheziţii în judeţele Mureş, Alba, Sibiu, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Botoşani, Iaşi, Giurgiu, Covasna, Harghita, Ilfov, precum şi în municipiul Bucureşti la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că trei persoane ar fi înfiinţat sau preluat mai multe firme fantomă, pe care le-ar fi folosit strict pentru emiterea de facturi fiscale fictive către diverşi agenţi economici, cu scopul diminuării masei impozabile a acestora din urmă şi, implicit, sustragerii de la plata către bugetul de stat, a impozitelor şi taxelor aferente.

După emiterea facturilor fictive, cei în cauză ar fi încasat în conturile acestor societăţi contravaloarea respectivelor facturi fiscale, iar sumele încasate ar fi fost retrase integral şi restituite reprezentanţilor firmelor reale, fără comisionul perceput de aceştia, care varia între 5-12%.

În urma percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate, în vederea confiscării, sumele de 4.000 lei şi 3.600 de euro. Totodată, au fost ridicate şi o serie de documente contabile, de natură a sprijini ancheta în vederea stabilirii activităţii infracţionale pe un palier mai larg.

La sediul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Tîrgu Mureş au fost duse, pentru audieri, trei persoane implicate în comiterea infracţiunilor, din judeţele Iaşi şi Bistriţa-Năsăud, respectiv din municipiul Bucureşti, suspecţii fiind reţinuţi pentru 24 de ore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.