Europarlamentarul PMP Siegfried Mureşan i-a răspuns premierului Mihai Tudose în disputa pe tema dosarului de candidatură a României pentru găzduirea Agenţiei Europene pentru Medicamente, afirmând că şeful Executivului este cel care aduce "deservicii grave" ţării nostre, prezentând la Bruxelles promisiuni care nu pot fi susţinute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Răspunsul prim-ministrului Tudose este pe măsura, din păcate, a dosarului de candidatură a ţării noastre, adică fără niciun argument serios. Prim-ministrul a facut o propunere proastă şi ne cere tuturor să spunem ca este o propunere bună. Eu nu voi face asta. Să îmbunătăţească propunerea şi atunci voi spune că avem şanse să câştigăm", spune europarlamentarul, într-un comunicat de presă.

El susţine că actualul Guvern a blocat orice şansă a României de a câştiga relocarea agenţiei în România prin propunerea de mutare pe o stradă aglomerată, "lipsită de minima infrastructură de transport şi precară la toate capitolele".

"Această competiţie nu se câştigă, aşa cum vedem şi în filmul de promovare a candidaturii României, vorbind despre o realitate paralelă, cu imagini filmate în studio, cu copii fericiţi în leagăne şi grafică făcută pe calculator care, aflăm din presă, nici măcar nu reprezintă topografia reală a zonei şi care, aflăm tot din presă, ar aparţine unui om de afaceri cunoscut în toată ţara pentru că a construit ilegal un bloc-turn în centrul Bucureştiului, punând în pericol o catedrală monument istoric şi continuând construcţia blocului-turn deşi existau decizii ale justiţiei care declaraseră nulă autorizaţia de construcţie. Cum poate crede cineva, nu spun un prim-ministru în funcţie, că vreodată Comisia Europeană se va lăsa târâtă într-o astfel de controversă şi că va accepta şi finanţa construirea sediului unei agenţii europene pe un astfel de teren?", spune el.

Mureşan îl acuză pe Tudose că nu a prezentat niciun contraargument criticilor sale şi doar "l-a jignit".

"Deservicii grave României aţi adus deja dumneavoastră prin propunerea pe care aţi înaintat-o Comisiei Europene deoarece, cu dosarul în mână, evaluatorii internaţionali vor vedea ce diferenţe sunt între promisiunile pe care le-aţi făcut şi realitatea din teren. Aceasta nu este o campanie electorală în care să faceţi promisiuni nerealizabile, ci o candidatură cât se poate de serioasă pentru o agenţie care gestionează o industrie europeană responsabilă de sănătatea şi tratarea a jumătate de miliard de oameni. Şi, de aceea, domnule prim-ministru, aveţi datoria să vedeţi dacă mai puteţi face ceva pentru a îmbunătăţiţi propunerea de candidatură, şi nu să căutaţi inamici imaginari ai dumneavoastră sau ai ţării", spune europarlamentarul.

Bucureştiul şi-a depus oficial candidatura pentru găzduirea sediului Agenţiei Europene a Medicamentului, iar în flimul de prezentare este recomandat drept unul dintre cele mai sigure oraşe din Uniunea Europeană, dar şi "colorat, multicultural, unul dintre cele mai atrăgătoare oraşe pentru a locui, un amestec de nivel de trai ridicat, chirii accesibile şi preţuri convenabile".

Siegfried Mureşan a contestat, marţi, propunerea de relocare a Agenţiei în zona Pipera, fiind criticat de premierul Mihai Tudose pentru că ar aduce "deservicii" României prin astfel de afirmaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.