Deputatul PMP Constantin Codreanu a declarat sâmbătă, pentru News.ro, că a fost printre cei care au participat la manifestaţiile anti-Rogozin de la Aeroportul Chişinău, dar s-a exprimat într-un mod „legal şi paşnic”, iar reacţia preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, este „exagerată” şi „ruptă de realitate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Evident că am fost printre cei care au participat şi care au îndemnat oamenii din Chişinău să iasă la aeroport pentru a bloca accesul lui Rogozin în Republica Moldova şi pentru a cere public declararea acestuia persona non grata. În rest, fabulaţiile domnului Dodon pleacă de la o premisă falsă, şi anume dânsul nu cunoaşte, nu a fost informat că, dincolo de faptul că sunt parlamentar român, că sunt cetăţean român, sunt şi cetăţean al Rebuplicii Moldova”, a spus deputatul PMP.

Constantin Codreanu a ţinut să precizeze că oamenii care au protestat pe Aeroportul Chişinău s-au exprimat „într-un mod paşnic şi legal”.

„Reacţiile sunt Dodon sunt de fiecare dată exagerate dacă e să ne uităm la ameninţările pe care le-a tot proliferat la adresa şi a unor state, dar şi a propriilor cetăţeni, ameninţări la adresa unioniştilor că va interzice partidele unioniste, ONG-urile unioniste şi multe, multe alte declaraţii belicoase pe care le-a făcut de-a lungul timpului, inclusiv denunţarea acordului de asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană. Sunt nişte declaraţii care de fiecare dată sunt rupte de realitate, inclusiv aceste acuzaţii sunt rupte de realitate”, a conchis Constantin Codreanu.

Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon l-a acuzat pe deputatul român Constantin Codreanu (PMP) că ar fi organizat manifestaţiile de pe Aeroportul Internaţional Chişinău faţă de vizita lui Rogozin în Republica Moldova, definind această situaţie drept "bespredel românesc pe pământ modovenesc". De asemenea, el a acuzat Partidul Democrat că organizează "un show rusofob fără precedent, care are ca scop distrugerea relaţiilor moldo-ruse şi a avertizat că "le va ieşi pe ochi acest show".

„Cum se explică faptul că un deputat român unionist participă la blocarea Aeroportului Chişinău şi împreună combatanţii şi unii membri PDM verifică maşinile la ieşirea din Aeroport? Unde s-a mai văzut aşa ceva? Asta se numeşte „bespredel” românesc pe pământ moldovenesc.  Aceştia se comportă ca tâlharii la drumul mare. Au oprit şi maşinile oficiale care au condus şeicul Arab spre Aeroport. Cum se explică faptul că delegaţia de artişti, oameni de cultură din Federaţia Rusă, a fost împiedicată să participe la un eveniment festiv pe teritoriul ţării? Ceea ce se întâmplă este o ruşine pe imaginea ţării. Unii indivizi tulburaţi de unionism ne prejudiciază grav imaginea de popor primitor şi echilibrat pe care am avut-o vreme de decenii. Iar Guvernul şi majoritatea parlamentară încurajează aceste acţiuni absolut scandaloase, numai pentru a fi pe placul patronilor americani”, a declarat Dodon într-o conferinţă de presă organizată după ce România a refuzat accesul în spaţiul său aerian pentru avionul la bordul căruia se afla vicepremierul rus Dimitri Rogozin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.