Ziua Imnului Naţional este sărbătorită sămbătă, în Bucureşti, cu un spectacol susţinut de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale, Muzica Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" şi Muzica Reprezentativă a Jandarmeriei Române. Soprana Carla Muşat, de la Ansamblul Artistic al Armatei, va interpreta "Deşteaptă-te române!".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivitatea organizată cu ocazia Zilei Imnului Naţional va avea loc în Piaţa Tricolorului din faţa Palatului Cercului Militar Naţional. Aceasta va începe la ora 9.00 cu o slujbă religioasă, urmată de un spectacol susţinut de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale, Muzica Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" şi Muzica Reprezentativă a Jandarmeriei Române.

Din reportoriul fanfarelor vor face parte şi imnurile naţionale pe care le-a avut România de-a lungul timpului, "Trăiască regele", "Zdrobite cătuşe", "Te slăvim, Românie!", "Pe-al nostru steag e scris Unire” şi "Trei culori".

Spectacolul se va încheia cu intonarea imnului actual, "Deşteaptă-te române!", în interpretarea sopranei Carla Muşat, de la Ansamblul Artistic al Armatei.

Versurile imnului "Deşteaptă-te, române!” îi aparţin poetului Andrei Mureşanu şi au fost puse pe note de Anton Pann.

Ziua Imnului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 99/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an, la data de 29 iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.