Şase intersecţii din municipiul Galaţi au fost blocate temporar de apă din cauza ploilor torenţiale, iar trei curţi şi bucătăria unei case au fost inundate, pompierii acţionând cu motopompe. Toate echipele societăţii edilitare Apă-Canal intervin pentru curăţarea grătarelor de la gurile de scurgere a apei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat, vineri, că, din cauza precipitaţiilor abundente din ultimele ore, au fost inundate două curţi pe strada Leonida Zamfirescu din municipiul Galaţi, dar şi o curte şi bucătăria unei case din cartierul Barboşi, situat la periferia municipiului Galaţi.

Chiriţă a precizat că echipaje de pompieri acţionează cu motopompe pentru evacuarea apei.

De altfel, joi seară şi în cursul nopţii de joi spre vineri, în municipiul Galaţi s-a circulat cu dificultate pe mai multe străzi, şase intersecţii fiind blocate temporar de apa care nu a putut fi preluată de sistemul de canalizare. A fost nevoie de intervenţia echipelor societăţii edilitare Apă-Canal pentru evacuarea apei.

Biroul de Presă al Primăriei Galaţi a transmis că, la ora transmiterii acestei ştiri, sunt


mobilizate toate echipele Apă-Canal pe străzile municipiului Galaţi pentru monitorizare şi pentru curăţarea grătarelor de la gurile de scurgere a apei, fiind disponibile pentru intervenţii trei autoutilitare, trei autospeciale cu vidanje şi tractor cu remorcă.

Judeţul Galaţi se află, până vineri la ora 12.00, sub avertizare cod galben de furtuni, dar şi sub incidenţa unei avertizări cod galben de inundaţii, emise de cătrre hidrologi, şi care sunt valabile până vineri, ora 20.00.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.