Premierul Mihai Tudose le-a transmis reprezentanţilor sindicatelor şi patronatelor că Executivul este deschis la dialog şi consultare publică pe tema noilor măsuri ce vor fi implementate în justiţiei, în fiscalitate, în legislaţia salarizării şi a pensiilor, pentru a se ajunge la cele mai bune soluţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tudose a avut joi o primă discuţie cu reprezentanţi ai sindicatelor şi ai patronatelor pe teme de interes major pentru partenerii de dialog social, în formatul reuniunii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, desfăşurat la Palatul Victoria.

Temele discutate au fost aplicabilitatea Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice şi reforma în administraţie, Legea pensiilor, legislaţia în domeniul fiscal, legile Justiţiei, îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor europene şi îmbunătăţirea mecanismului de consultare cu toate părţile implicate.

"Guvernul este deschis pentru o consultare constantă şi de substanţă pe toate aceste subiecte, pentru ca, la final, să ajungem la soluţiile cele mai bune”, a spus Tudose, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Formula asupra căreia s-a convenit la discuţiile de joi a fost ca dezbaterile pe temele mari de interes să aibă loc bilunar, în cadrul unor grupuri de lucru gestionate de Ministrul Gabriel Petrea, Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social şi care să implice ministerele cu atribuţii specifice şi partenerii sociali interesaţi. Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social se va reuni la interval de 2 luni.

Legat de aplicarea noilor reglementări în domeniul salarizării sectorului bugetar, la nivelul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale funcţionează deja un grup de lucru care oferă zilnic informaţiile solicitate de partenerii interesaţi, pentru o aplicare corectă şi coerentă a legislaţiei, susţine Guvernul.

Cu privire la legislaţia în domeniul fiscal, premierul Mihai Tudose a dat din nou asigurări că Guvernul nu va introduce taxarea pe cifra de
afaceri, nici taxa de solidaritate, iar contribuţiile la pensii (CAS) şi sănătate (CASS) vor fi plătite în continuare de către angajator.

"Niciuna dintre modificările fiscale pe care le avem în vedere nu are ca scop să pună presiune pe mediul de afaceri. Schimbările făcute săptămâna trecută cu privire la plata contribuţiilor sociale pentru contractele part-time au scopul să protejeze aceste categorii de salariaţi, asigurându-le dreptul la pensie şi la servicii medicale în sistemul public”, a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.