Purtătorul de cuvânt al PPE, europarlamentarul Siegfried Mureşan, afirmă că decizia Guvernului de a organiza reuniunile din marja Preşedinţiei României a Consiliului UE la Palatul Parlamentului este o "greşeală", ele trebind să aibă loc şi în alte oraşe ale ţării, chiar dacă infrastructura nu este la fel de bună ca în Capitală, pentru că miniştrii UE "nu au nevoie de atâta lux cât crede PSD".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este o mare greşeală, deoarece preşedinţia Consiliului UE este o mare oportunitate pentru a arăta Europei întreaga noastră ţară, nu doar Palatul Parlamentului. Reuniunile trebuie organizate în mai multe oraşe ale ţării. Guvernul ne va spune că este mai simplu şi mai ieftin să organizeze totul în Palatul Parlamentului. Eu spun că preşedinţia română a Consiliului nu este doar o serie de reuniuni care trebuie organizate pentru a scăpa de ele, ci este o oportunitate de a ne prezenta ţara Europei", scrie europarlamentarul, pe Facebook.

El afirmă că orice costuri suplimentare pentru România pentru organizarea unor reuniuni în provincie sunt bani bine investiţi şi "se vor întoarce înzecit" pentru comunităţi.

"Guvernul ne va spune că spre oraşele din provincie nu există suficiente legături aeriene. Eu spun că orice aeroport care are un zbor spre Viena sau München este suficient. De acolo se ajunge rapid şi direct în orice colţ al Europei. Miniştrii UE nu au nevoie de atâta lux cât crede PSD-ul. Eu am participat la reuniuni ale miniştrilor de finanţe la Wroclaw (Polonia), Nicosia (Cipru) sau Vilnius (Lituania). Niciunul din aceste oraşe nu avea mai multe legături decât Cluj, Timişoara sau Iaşi, iar miniştrii au fost toţi prezenţi", mai spune el.

Europarlamentarul dă ca exemplu Timişoara, Cluj, Constanţa, Braşov, Iaşi, Sibiu ca oraşe în care pot fi organizate reuniuni, după specificul economiei din zonă. "Aşa se pune România pe harta Europei! Aşa se aduce Europa aproape de români!", afirmă Mureşan.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, afirmă că România este "în grafic" în ceea ce priveşte pregătirea preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în iunie 2019, şi dă asigurări că Executivul "lucrează în ritm intens" pentru a asigura buna desfăşurare a acestui moment. El a anunţat şi că evenimentele care vor avea loc în România în acea perioadă se vor desfăşura la Palatul Parlamentului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.