Mai multe localităţi gălăţene nu primesc miercuri apă potabilă curentă în lipsa alimentării cu energie electrică a unor staţii, în continuare fiind afectate 129 de posturi de transformare din 21 de localităţi, în urma furtunii puternice de marţi după-amiază care s-a abătut asupra judeţului. Potrivit reprezentanţilor Apă-Canal, sunt afectaţi de lipsa apei potabile curente aproximativ 10.000 de locuitori din judeţul Galaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În judeţul Galaţi există probleme în asigurarea furnizării apei potabile de către societatea Apă-Canal în mai multe localităţi sau zone ale judeţului Galaţi, după furtuna de marţi după-amiază.

"Ne confruntăm cu lipsa alimentării cu energie electrică la gospodariile de apă din localităţile: Piscu, Braniştea, Independenţa, Gârboavele, Pechea, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Cavadineşti (Posada), Rădeşti. În unele dintre aceste localităţi, acolo unde a fost tehnic posibil, am procedat la montarea de generatoare pentru suplinirea temporară a lipsei energiei electrice, pentru a putea asigura alimentarea cu apă potabilă a consumatorilor", se arată într-un comunicat transmis miercuri de Apă-Canal. 

Astfel, staţia de epurare Pechea şi staţiile de pompare a apelor uzate (16 SPAU-ri) din Pechea, Cuza Vodă şi Slobozia Conachi nu beneficiază, în prezent, de alimentare cu energie electrică, dar se intervine local cu autoutilaje pentru deblocarea situaţiei.

Potrivit reprezentanţilor Apă-Canal, sunt afectaţi de lipsa apei potabile curente circa 10.000 de locuitori din judeţul Galaţi. 

Pe de altă parte, societatea Electrica a anunţat miercuri că la ora 14.00 mai erau afectate 9 linii electrice aeriene de medie tensiune (1 total şi 8 parţial), 129 Posturi de Transformare din 21 localitaţi şi anume: Piscu, Vameş, Independenţa , Vasile Alecsandri , Braniştea, Şerbeşti, Traian, Fileşti, Sl. Conachi, Cuza Vodă, Pechea, Tuluceşti, Tătarca, Frumuşiţa , Şiviţa, Tămăoani, Ijdileni, Şendreni, Movileni, Barboşi, Cişmele.

Sucursala Galati a suplimentat specialiştii din teren, având în teren peste 60 de angajaţi ai Sucursalei de Distribuţie, ajutaţi de colegii din cadrul Agenţiei de Întreţinere Servicii Energetice, care acţionează, organizaţi în 22 de echipe, pentru remedierea defecţiunilor apărute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.