Douăzeci şi două de persoane din judeţul Galaţi au fost rănite de copacii doborâţi sau crengile rupte de furtuna de marţi după-amiaza, în timp ce 30 de maşini au fost avariate şi numeroae locuinţe din opt localităţi au rămas fără curent electric, potrivit unui nou bilanţ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, echipe de intervenţie acţionând în continuare pentru înlăturarea efectelor furtunii. O persoană a suferit un traumatism grav, de bazin, rămânând internată la Spitalul Judeţean Galaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat, miercuri, că potrivit unui nou bilanţ, din cauza furtunii de marţi după-amiază, 22 de persoane au fost rănite şi au ajuns la spital, după ce au suferit diferite contuzii provocate de arborii doborâţi sau crengile rupte de vântul puternic.

"Au fost 21 de persoane care au suferit răni minore, în timp ce o persoană a suferit un traumatism grav, de bazin, rămânând internată la Spitalul Judeţean Galaţi", a afirmat Chiriţă.

Potrivit acestuia, furtuna a afectat zece unităţi admistrativ-teritoriale: municipiile Galaţi şi Tecuci, precum şi comunele Slobozia Conachi (sat Izvoarele), Cuca, Schela (sat Negrea), Smârdan (satele M. Kogălniceanu şi Cişmele), Piscu  (sat Vameş), Vânători, Oancea şi Băneasa. 

"Aproximativ 150 de copaci au fost doborâţi în municipiul Galaţi. Căderea arborilor, dar şi a altor obiecte antrenate de furtună au avariat 30 de autoturisme şi au blocat cinci străzi din municipiul Galaţi. La Tecuci, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei de pe strada Costache Conache şi din cinci curţi. S-a intervenit şi pentru stingerea a două incendii provocate de descările electrice la Izvoarele şi Stoicani, la două depozite de furaje. Până acum angajaţii ISU au intervenit în 45 de locuri, fiind vorba în principal despre copaci dobărâţi care reprezantau un pericol pentru cetăţeni. În continuare, acţionăm în teren pentru înlăturarea efectelor furtunii", a spus Chiriţă. 

Totodată, potrivit reprezentantului ISU Galaţi, mai multe locuinţe din opt localităţi - Galaţi, Slobozia Conachi, Cuca, Schela, Negea, M. Kogălniceanu, Cişmele şi Izvoarele - au rămas fără curent electric  după ce furtuna a afectat stâlpi sau fire electrice. 

De altfel, într-un comunicat al SDEE MUNTENIA NORD se arată că miercuri dimineaţă mai erau afectate 14 linii electrice aeriene de medie tensiune (5 total şi 9 parţial), 174 posturi de transformare, care alimentează în total aproximativ 1.000 de consumatori. Până la această oră au fost găsiţi opt stâlpi de medie tensiune rupţi, iar Sucursala Galati a suplimentat specialiştii din teren, fiind acum peste 60 de angajaţi ai Sucursalei de Distribuţie, ajutaţi de colegii din cadrul Agenţiei de Întreţinere Servicii Energetice, care acţionează, organizaţi în 22 de echipe, pentru remedierea defecţiunilor apărute.

Electrica mai informează că au fost remediate defecţiunile din reţeaua de înaltă tensiune şi o parte dintre cele din reţeaua de medie tensiune. În acest moment echipele se concentrează pe reţeaua de joasă tensiune, în scopul alimentării tuturor consumatorilor. Intervenţiile se desfăşoară însă destul de greu din cauza copacilor şi crengilor cazute în reţea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.