Peste 130 de copaci au fost doborâţi de furtuna puternică de marţi seară, care a durat aproximativ un sfert de oră, în municipiul Galaţi, cinci străzi au fost blocate, o casă, cinci maşini şi mai multe garduri au fost avariate şi zece persoane au fost duse la spital. De asemenea, din cauza vântului puternic care a atins la rafală 70-90 km/h un stâlp pentru liniile de troleibuz a căzut, iar firul de contact pentru tramvaie a fost rupt în trei locuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui bilanţ furnizat, marţi seară, de Primăria Galaţi, până la ora actuală s-au înregistrat, în urma furtunii de 15 minunte, în timpul căreia vântul a bătut cu putere atingând la rafală 70-90 km/h, peste 130 de copaci căzuţi, cinci străzi blocate (Regisment 11 Siret, Milcov, Gheorghe Asachi, Domnească, Aurel Vlaicu), zece răniţi, cinci maşini avariate, o casă şi mai multe garduri avariate, un stâlp pentru troleibuz căzut, firul de contact pentru tramvaie rupt în trei locuri.

Autorităţile locale precizează că pentru a interveni cât mai repede cu putinţă, acolo unde este necesar, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă are în teren şase echipe, Serviciul Public Ecosal - şapte echipe, Gospodărire Urbană - trei echipe dotate cu macara, drujbe şi emondoare, Societatea Apă-Canal - o echipă.

De asemenea, Poliţia Locală are la dispoziţie pentru intervenţii în caz de necesitate 13 echipe, Poliţia Rutieră - patru echipe, Direcţia de Ordine Publică - 18 echipe. Totodată, voluntari ai UVSAR Galaţi sunt prezenţi pe străzile oraşului oferind ajutorul lor.

Poliţia Locală stabileşte priorităţile în privinţa degajării străzilor principale care sunt blocate sau parţial blocate, dar şi a celor din interiorul cartierelor, mai menţionează Primăria Galaţi.

Marţi seară, până în jurul orei 20.00, s-au înregistrat peste 150 de apeluri de urgenţă în urma furtunii puternice care a afectat municipiul Galaţi, zece persoane rănite de copaci sau crengi căzute fiind transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru îngrijiri medicale după ce au suferit diferite traumatisme.

Vântul puternic a fost însoţit şi de precipitaţii care au inundat cinci curţi din municipiul Tecuci, pompierii acţionând cu motopompe pentru evacuarea apei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.