Producătorului american de ţigarete Philip Morris a anunţat marţi o investiţie de 490 milioane euro în fabrica de la Otopeni, într-o nouă unitate de producţie de stick-uri de tutun destinate produsului fără fum, Iqos, care va crea 300 de noi locuri de muncă în următorii doi ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna martie a acestui an, Philip Morris International a anunţat că a investit circa 300 de milioane de euro pentru transformarea unei fabrici de ţigări din Grecia într-o unitate de producţie de stick-uri de tutun destinate produsului fără fum.

În luna aprilie a acestui an, reprezentanţii Philip Morris au prezentat, în cadrul unei întâlniri cu premierul Sorin Grindeanu, proiectul unei investiţii semnificative pentru piaţa din România, fără a da alte detalii.

”Este un proces de reconversie a fabricii care se va termina, în cea mai mare parte, până la finalul anului 2018. Cei 300 de noi angajaţi vor fi angajaţi în următorii doi ani, iar numărul total al angajaţilor va ajunge la 970”, a afirmat marţi directorul general al Philip Morris România, Branislav Bibic.

Fabrica de la Otopeni va produce exclusiv stick-uri pentru Iqos. O parte a producţiei va acoperi complet nevoile pieţei din România, unde numărul utilizatorilor de Iqos este estimat la câteva zeci de mii, iar restul va fi exportat, în principal, în state din Uniunea Europeană (UE).

”Primele produse, de test, vor ieşi pe linia de producţie în august. Până la finalul anului vom demara exporturile. Cota de piaţă a Iqos în cele mai importante cinci oraşe din România este de 1%, o evoluţia extrem de rapidă ţinând cont că, până anul trecut, nu comercializam în afara Bucureştiului”, a afirmat Bibic, pentru News.ro.

La nivel global, numărul utilizatorilor de Iqos este estimat la aproape trei milioane. Philip Morris a construit o fabrică în Otopeni în 1997, iar mărcile principale de ţigări comercializate în România sunt Marlboro, Parliament, Virginia Slims, Philip Morris, L&M şi Chesterfield.

Philip Morris România a avut anul trecut venituri totale de 228,1 milioane lei şi un profit net de 36,2 milioane lei, iar numărul angajaţilor era, la finalul lui 2016, de 674, potrivit datelor trimise la Ministerul Finanţelor. Principalii concurenţi pe piaţa din România ai Philips Morris sunt British American Tobacco (BAT) şi Japan Tobaco International (JTI).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.