Jared Kushner, ginerele şi consilierul special al lui Donald Trump, urmează să fie audiat cu uşile închise luni de către senatori din cadrul Comisiei pentru Informaţii care anchetează eventuale complicităţi între echipa de campanie a preşedintelui american şi Rusia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi va fi rândul membrilor Comisiei pentru Informaţii din cadrul Camerei Reprezentanţilor să-l interogheze.

Aleşii vor să-l audieze cu privire la o întâlnire cu avocata rusă Natalia Veselniţkaia, care a avut loc la Trump Tower, la New York, pe 9 iunie 2016, cu cinci luni înaintea alegerilor prezidenţiale în care Trump a învins-o pe Hillary Clinton.

Donald Trump Jr, unul dintre fiii miliardarului, şi Paul Manafort, fostul director al echipei acestuia de campanie, au participat şi ei la această întâlnire.

Ei negociau cu Comisia pentru Justiţie din cadrul Senatului cu privire la o posibilă audiere publică.

Trump Jr a recunoscut la începutul lunii că s-a întâlnit cu avocata rusă care, afirma el, spunea că are informaţii compromiţătoare despre eventuale legături între echipa de campanie a lui Hillary Clinton şi ”oameni cu legături cu Rusia”. El a adăugat că Veselniţkaia ”nu avea informaţii de dat” şi că dorea să vorbească despre alte subiecte.

Primele luni ale mandatului lui Donald Trump la Casa Albă au fost pătate de suspiciuni de complicitate între membri ai echipei sale de campanie şi Moscova, pe care agenţii americane de informaţii o acuză de amestec în alegerile de anul trecut.

Moscova dezminte aceste acuzaţii, iar Trump., care spune că nu a avut loc vreo complicitate cu Rusia, denunţă anchetele în curs în Congres şi la Departamentul Justiţiei drept o ”vânătoare de vrăjitoare” motivată politic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.